Circuits

Bij het wedden op Formule 1 races is het goed om te weten op welk circuit een race wordt verreden. Op deze pagina vertellen we daar wat meer over.

Formule 1 Grand Prix circuits

De eerste World Championship Grand Prix werd verreden in 1950, op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië, een voormalige militaire trainingsbasis. Sindsdien zijn er Grand Prix races verreden op 73 verschillende circuits, waaronder de Nürburgring, Monaco en Spa-Francorchamps. Het langste circuit waar ooit een Formule 1 GP race is verreden, is het circuit van Pescara (25 kilometer lang). Dat was in 1957. De meeste Grand Prix races in de Formule 1 (maar liefst 68!) zijn verreden op het Italiaanse Autodromo Nazionale Monza circuit.

Waarom zijn circuits zo belangrijk bij wedden op Formule 1?

Het circuit heeft, net als het weer en de coureurs, een grote invloed op een race. Coureurs die het moeten hebben moeten hebben van hun snelheid, zijn in het voordeel op circuits die voornamelijk uit lange, rechte stukken bestaan. Op bochtige circuits doen ze het vaak slechter. Sommige circuits, zoals die in Montreal, lenen zich goed om in te halen. Op andere circuits, zoals die in ons eigen Zandvoort, is inhalen vrijwel onmogelijk. Wil je wedden op Max Verstappen? Dan is het goed om te weten dat de jonge coureur goed kan inhalen en graag bij nat weer rijdt. Dus als hij een race moet rijden op een circuit met inhaalmogelijkheden en er ook nog eens regen wordt voorspeld, dan weet je dat zijn kansen toenemen. Zo zie je maar, een beetje kennis van de Formule 1 circuits kan je winkansen aanzienlijk doen toenemen!